tisdag 17 april 2012

Make you mine - Del 2






Hon vände sig mot mig och jag hann inte titta bort så våra blickar möttes. Hon hade stora blå ögon med täta rader av mörka fransar runt. Det kändes som det tog en evighet innan hon slutligen vände bort blicken och åter igen riktade sin uppmärksamhet till mobilen under bordet. När lektionen var slut tog hon sin väska och skyndade snabbt ut ur klassrummet och försvann innan någon annan ens hunnit resa sig. Jag packade ihop mina saker och gick ut för att möta Liam.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag vaknade med ett ryck när klockan ringde. Jag hade varit mitt inne i en intensiv mardröm och svetten rann ner för ryggen. Jag kände mig allt annat än pigg men och klev motvilligt ur sängen. Det hade blivit rätt sent igår. Vi hade varit hemma hos Liam och käkat pizza och spelat gitarr tillsammans långt in på natten, vilket inte var det smartaste med tanke på att vi skulle upp till skolan idag. Efter att ha tagit en kall dusch och fått på mig kläder kändes det ändå som att livet sakta men säkert återvände. Jag hade gått en sväng förbi den lokala butiken och inhandlat lite matvaror innan jag gick till Liam så nu hade jag i alla fall riktig frukost hemma. Jag tog några smörgåsar och ett glas mjölk och gick sedan in i badrummet och borstade tänderna. Mobilen pep till i fickan, sms från Liam. 

Where are you? 

Fan också, jag var sen, jag skulle mött Liam utanför mitt hus för 7 minuter sen. Jag slängde på mig både skor och jacka och tog väskan och stängde dörren i en enda rörelse. Jag sprang snabbt ner för trapporna och ut till en smått irriterad Liam. 

Första lektionen var matte, det hade aldrig varit min starka sida, men jag gjorde så gott jag kunde. Lektionen var snabbt över och jag gick tillsammans med Liam genom korridoren mot klassrummet där vi skulle ha samhällskunskap. Plötsligt fick jag syn på henne, Hope. Hon stod lutad mot ett skåp och pratade högljutt  med två tjejer som stod framför henne. Våra ögon möttes en kort sekund och jag kände hur jag blev varm i hela kroppen. 

- That was her, wasn't it ? frågade Liam så fort de var utom hörhåll. Jag nickade bara som svar. Jag hade berättat om Hope för Liam kvällen innan. Inte att jag var intresserad av henne utan bara att hon kommit sent och att hon verkade vara skolans populäraste tjej. Vi fortsatte vidare till lektionen som var musik. Vi gick in och satte oss på varsin stol. När det hade gått 10 minuter in på lektionen hade läraren inte kommit än. Några reste sig för att lämna klassrummet, men precis då kom en kille i randig tröja in i klassrummet.

- Hello everyone! Mr Stanley called in sick today so they asked me to fill in for him since it's your first lesson. My name is Louis Tomlinson and I'm a music student, just like you, but I'm in my last year.  We're going to start with a project were we're going to collaborate with the singclass. We pair you up with one of the singers so there is one singer and one musician in each group. Ok ? 

Tio minuter senare hade vi tilldelats varsin partner. Liam skulle jobba tillsammans med en kille som hette Zayn och jag själv skulle arbeta med en kille vid namn Harry. Uppgiften var att tillsammans lära oss en låt som vi sedan skulle visa upp för resten av klassen i slutet av månaden. Killarna skulle ta en låt som sjöngs av en tjej och tjejerna en låt som framfördes av en kille. Jag och Harry satt länge och funderade fram och tillbaka mellan olika låtar och när lektionen var slut hade vi fortfarande inte bestämt oss helt. Vi bytte nummer och bestämde att vi skulle fortsätta bolla idéer via sms. 

Min nästa lektion var geografi. Jag var lite nervös, dels för att jag inte kände någon i klassen och sedan var det ju Hope. När jag kom in i klassrummet visade det sig att jag var först så jag gick och satte mig på samma plats som förut. Längst bak, längst in. Jag hade alltid varit bra på geografi men det var inget jag ville skryta om och jag ville absolut inte ta för mycket plats i klassen, det slutade aldrig bra. Resten av klassen droppade in en efter en och till min förvåning var Hope i tid. Hon satte sig, liksom jag på samma plats som dagen innan. Och även idag satt hon och smsade under bordet. Frank kom in och stängde dörren efter sig. Han tittade ut över klassen och även han verkade förvånad över att Hope var i tid. Lektionen drog igång och klasskamraterna verkade ovanligt blyga, ingen vågade räcka upp handen och svara på frågor. Efter ett tag tröttnade Mr Mayer och började peka på folk som skulle svara istället. De som svarade pratade med knappt hörbar röst och vissa svarade inte alls. Lektionen handlade om länderna i Europa, grannländer, huvudstäder och gränsande hav. När tre personer i klassen fått samma fråga och ingen svarat eller svarat fel suckade läraren högt. 

- Is there anyone who can give me the right answer? Det var tyst en lång stund innan jag samlade mod till mig och räckte upp handen. 
- Yes. you. Whats your name?  sa han och pekade på mig. Jag kände hur mitt ansikte snabbt blev varmt.
- Ehm,,Niall sir. 
- So Niall. Do Turkey belong to Europe or Asia? 
- Both actually. 
- That's right Niall. 
Den sista halvtimmen av lektionen svarade jag på de flesta av frågorna som ställdes då de andra verkade antingen ointresserade eller okunniga. Det var svårt att avgöra vilket. I slutet av lektionen fick vi i uppgift att skriva ett arbete på 10 sidor om ett valdritt land i Europa, vi hade två veckor på oss. När lektionen var slut bad Frank mig att stanna kvar lite. De andra lämnade klassrummet och Mr Mayer vände sig till mig. 
- You're really good at geography Niall. I'm glad to have a student that actually seem to like my lesson.
- Thank you Mr Mayer. I've always liked geography, to bad the others don't seem to care so much. 
- I agree. See you on Thursday. sa han slutligen och log mot mig innan han vände sig mot tavlan för att sudda ut det som stod. Shit. Det var andra dagen och jag hade redan fått beröm av en lärare. Jag gick ut ur skolan med ett leende på läpparna.  Jag hade precis kommit ner för trappan och skulle börja gå mot Liam som stod och väntade tillsammans med Zayn lite längre bort när jag hörde att någon ropade mitt namn. 

- Hey Niall. Jag vände mig om och såg att det var Hope som ropat. 
- Ehm..Hi. fick jag ur mig.
- You seem to be really got at geography. I was wondering if you maybe could help me with the essay? 
- I'm not that good. But sure, I can give it a try. svarade jag utan att tänka. 
- Great! Here is my number. Hon stäckte fram en lapp. 
- Give me a call so I can save yours. tillade hon sedan. Jag tog upp mobilen och knappade in numret från lappen och trycket ok. Hennes telefon började ringa och jag avbröt samtalet.
- Thanks. I'll text you later. Innan jag hann svara hade hon redan vänt sig om och börjat gå. 

Jag fattade knappt vad som hänt. Liam och Zayn kom fram till mig och de såg minst lika förvånade ut som jag var. 

- Hey man, did you just get her number? frågade Zayn. 
- Yeah, she wanted some help with a geography essay we're going to write. 
- That's awesome. sa Liam och gav mig ett stort leende och en klapp på axeln. 
- We're going to grab some food at a restaurant down the street. Wanna join? frågade Zayn
- Yeah sure. sa jag och vi började gå. 

Vi pratade om musikprojektet nästan hela middagen. Zayn och Liam hade redan bestämt att de skulle framföra en låt av P!nk, men de visste inte riktigt vilken än. Plötsligt plingade det till i fickan. Jag tog upp telefonen och blev genast nervös när jag såg namnet. Hope. Nu hade hon säkert ändrat sig, eller så var det hela bara ett skämt tänkte jag. Killarna tystnade när de märkte att jag tagit upp telefonen. 

- Who is it ? frågade Liam nyfiket.
- It's from her. svarade jag kort.
- Well, what does it say? 
Jag låste upp mobilen och öppnade smset och läste det tyst för mig själv. 

Hi. I'm free tomorrow night. Can we work with the essay? / Hope. 

- She wants to come over and work with the essay tomorrow night. sa jag och tittade upp på killarna.
- Well. Answer her. sa Zayn exalterat. 

Yeah, sure. What time? / Niall.  Jag tryckte på 'Skicka' och svaret kom bara en minut efter. 
I'll be there at 6. :) 

- Oh my god! She's coming to my place tomorrow at six. sa jag och log chockat mot dem.
De skrattade och vi reste oss och gick. Zayn skulle åt det andra hållet så vi sa hej då till honom och började gå hemåt. 

På natten  låg jag vaken länge och tänkte. Jag kunde inte fatta att skolans populäraste tjej skulle komma hem till mig imorgon. Det var helt sjukt. Jag somnade tillslut med ett leende på läpparna. 

-----------------------------------------------------------------------
Tack alla ni som läser. :D  3 kommentarer för nästa del :) 

3 kommentarer:

  1. Känner bara att jag MÅÅSTE kommentera, för den är så sjukt grymm!

    SvaraRadera